2.04.2011 – Hotelurile Plutitoare pe pragurile de salau

2.04.2011 – Hotelurile Plutitoare pe pragurile de salau

Am mutat Hotelurile Plutitoare Anastasia pe malul drept. Langa praguri.

A inceput prohibitia generala care va dura pana la data de 02.06.2011. Pana atunci raman doar stiuca la artificiale pe natural si toate speciile pe incintele private.
Cateva stiuci pe Chiril si Cuibeda. Peste o saptamana sigur va fi mai bine. Trece lauzia.
In viitorul apropiat se va deschide un punct de informare RBDD la Murighiol. Va veti putea procura permisele de acces si de pescuit. Pana atunci doar permise de acces la sediul din Tulcea.
Cotele sunt f. mici pentru aceasta perioada si se anunta in scadere – bine pentru noi la stiuca, dar, din pacate bine si pentru braconieri cand va iesi crapul la bataie.

Mai jos postez un comunicat pentru cine are rabdare sa-l citeasca…
Inainte sa intrati pe teritoriul Rezervatiei Delta Dunarii trebuie sa stiti ca activitatea turistica din Delta Dunarii se desfasoara in conformitate cu reglementarile legale in vigoare. Administratia Rezervatiei a stabilit propriile reguli de practicare a turismului, in scopul protejarii patrimoniului natural. In acest scop, au fost stabilite 24 trasee turistice in rezervatie, din care 15 trasee care se pot efectua numai cu mijloace de transport naval (navale) si 9 trasee care se pot efectua prin drumetii sau cu mijloace de transport rutier (terestre).
Intrarea turistilor in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face in baza permisului de acces in rezervatie, obtinut de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii-Tulcea si este conditionat de plata unui tarif in valoare de: 5,00 lei/persoana/zi; 15,00 lei/persoana/saptamana si respectiv 30,00 lei/persoana/an. Tariful prevazut pentru Permisul de acces in rezervatie nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.
Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face respectand ORDINUL 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei/ambarcatiune/sejur.
Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi.
Turismul in RBDD se desfasoara de-a lungul traseelor aprobate, care exclud accesul turistilor in zonele cu regim de protectie integrala.

Camparea este permisa in zonele aprobate in acest scop.

Turistii individuali trebuie sa scoata din Rezervatie toate ambalajele de plastic, hartie, metal sau sticla care au continut propriile alimente.
Este interzis accesul turistilor in coloniile de pasari, conturbarea cuiburilor solitare si a puilor.
Este interzisa taierea copacilor si culegerea plantelor de orice fel.
Intrarea in perimetrul protejat fara permisul de acces eliberat de administrator, se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice si de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice in conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Sanctiunile in conformitate cu Legea 82/1993 privid constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii incep de la 35 lei pentru persoane fizice si 50 de lei pentru persoane juridice pana la un maxim de 6000 lei pentru persoane fizice si 12500 lei pentru persoane juridice ( cuntumul amenzilor nu a fost modificat din 2002). Prezentam mai jos cateva articole din Legea 82/1993 :
4.producerea, prin orice mijloace, de zgomote intense in perimetrele zonelor de cuibarit sau de adapost ale pasarilor, semnalizate in mod corespunzator ;
5.patrunderea ambarcatiunilor usoare in zone cu regim de protectie integrala ;
6.fotografierea sau filmarea in scop comercial fara plata taxelor legale
8.nerespectarea restrictiilor de viteza pe caile de navigatie de pe cuprinsul rezervatiei ;
9.debarcarea de pasageri sau turisti in zone interzise, cu exceptia cazurilor de forta majora ;
10.aruncarea in ape, imprastierea pe teren sau depozitarea in locuri neautorizate a deseurilor menajere ;
11.camparea in zone interzise sau in astfel de conditii decit cele autorizate de Administratia Rezervatiei ;
21.recoltarea speciilor de plante declarate monumente ale naturii ;
25.patrunderea cu nave de putere medie si mare in zone interzise de pe teritoriul rezervatiei ;
26.deversarea de pe nave a deseurilor de orice natura, cu exceptia celor considerate ca periculoase care se sanctioneaza potrivit art. 13 lit. h) ;
33.organizarea si desfasurarea de activitati economice, de turism si agrement, in zone apartinind patrimoniului natural ale rezervatiei, fara autorizarea prealabila din partea Administratiei Rezervatiei ;
In zona litorala pentru campare sau stationare si/sau circulatie cu masina se aplica sanctiuni in conformitate cu OUG 202/2002 privind gospodarirea zonei costiere. Principalele sanctiuni :
1.cu amenda de la 10000 lei la 20000 lei pentru persoane juridice si de la 1000 lei la 5000 lei pentru persoane fizice:
c) desfasurarea de activitati sezoniere in zona plajelor si a zonelor de imbaiere fara autorizatie sau cu nerespectarea clauzelor acesteia;
e) nerespectarea de catre persoanele fizice/juridice a regimului impus in zonele de protectie;
h) depozitarea pe faleze, plaje, maluri, diguri si in zonele de protectie a acestora a materialelor si deseurilor de orice fel;
i) nerespectarea de catre persoanele fizice sau juridice a reglementarilor legale in vigoare in cazul poluarii apelor nationale navigabile de catre nave sau instalatii plutitoare, sub orice pavilion;
2. cu amenda de la 2500 lei la 5000 lei pentru persoane juridice si de la 500 lei la 1000 lei pentru persoane fizice:
b) circulatia sau stationarea vehiculelor pe plaje, diguri si faleze, cu exceptia locurilor anume destinate in acest scop sau pentru interventii operative.
Acest material are la baza comunicatul de presa emis la 23.03.2011 de catre Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii


Unde suntem ?

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Call Now Button