Decembrie 2013. Am plecat dupa stiuca si am gasit salaul !!

Decembrie 2013. Am plecat dupa stiuca si am gasit salaul !!

Ultimul week-end din noiembrie a fost excellent. A mancat stiuca mare. Frecvent bucati de 3 – 4 kg. Linguri grele trase usor pe fundul apei. Pescari entuziasmati (cei care erau … pe apa, la locul faptei) dar si mai multi tristi, melancolici, frustrati (cei care primeau vesti prin telefon sau pe internet).

In a doua categorie – subsemnatul. Cu un ultim zvac pun mana pe telefon si reusesc sa mobilizez cativa prieteni pentru, probabil, ultima iesire din acest an. Adica de Ziua Nationala a Romaniei ! Intre timp vestile nu mai erau cele bune. Dupa ce pana duminica trecuta stiuca se sinucisese in grupuri mari, de luni 25.11.2013 orele 13,45 parca intrase in pamant ( a se citi bahna ). Si n-a mai aparut pana, cel putin, de ziua nationala (cel putin astea erau vestile primite).

La ora 12 eram pe Uzlina. Cald 7-8-9 grade, vant slab NNV, ape limpezi alternand cu cele mirii si cu cele tulburi. Ideal pentru stiuca. Dar, cu doua conditii – daca o gasesti si daca vrea sa manance. Au fost indeplinite amandoua !! Din pacate am gasit doar cresa si gradinita. Nici macar clasele 1-4.

Au fost multe marlitze la oscilante albe, galbene, aramii, la voblere floating, suspending si sinking de toate culorile si dimensiunile. Am avut activitate, iar sperantele pentru ziua urmatoare erau mari. Din pacate ziua urmatoare a venit cu 5-6 grade mai putin si cu foarte mult vant de N. O barca pe Obretinciuc Isaac, Harasimova, Uzlina doar 2 marlitze de gradinitza grupa a doua (descoperite in ancora la recuperare, atat de violent a fost atacul ). O alta – pe incinta- doar 7 de liceu – 1,5-2,5 kg si 2 de primul an de facultate. Recuperare lenta, pe fundul apei, numai pe canalul perimetral. Doua agitate de ceafa, trei de sub bot iar celelalte doar intr-un carlig. Stiuci fara vlaga, ametzite, probabil, de schimbarea de vreme. Mai aveam doua zile, vantul a batut rau de tot noaptea, iar noi, impofida oricarei evidente am plecat din nou, de dimineata, in cautarea stiucii. O barca – Taranova, Gorgostel, Dubcova, Hrisciova, Uzlina. Cealalta – Dunarea Veche, Filat, Uzlina, Pojarnia .

Acelasi rezultat – nici un tzac. Si o mentiune – chiar daca a fost soare pana pe la pranz trebuia sa dezghetam inelele de varf ca sa putem lansa. Am ajuns acasa – adica al HP Anastasia 1 pe la orele 15 si, tineri si nelinistiti ne-am hotarat sa incercam si salaul. Doar nu putea sa fie mai rau. Vantul cazuse, erau vreo 2-3 grade si mai era ceva vin fiert. Am luat ancorele, plasticele, jigurile si …. am avut vreo 4 trasaturi. Asa, ca sa avem niste vise frumoase.

Si chiar a fost frumos. Cu toate ca am inceput sa pescuim pe la minus 2 grade si ne opream din cand in cand sa dezghetam inelele lansetelor atacurile dintosilor din adancuri ne-au incalzit. Am pescuit pe structuri de la 2 la 12 metri adancime cu jiguri de 14-18 grame si shaduri de toate formele si culorile. Au spus prezent pana la orele 14 (cand, cu parere de rau, a trebuit sa plecam) vreo douazeci de salai si strapazani, 3 carasi (2 de ceafa si unul de gura), un bibanoi de 700 grame si … un ciortan de kil – tot de bot. Interesant – un salaias de kil avea in bot un somotel de vreo 4 cm inca viu.

Asta a fost saptamana aceasta. As mai fi plecat si astazi dar se anunta vant puternic si nu se poate pescui.

Multumesc din suflet celor 4 prieteni care m-au scos din Bucuresti pentru a vedea Delta in prag de iarna si totodata va multumesc VOUA, dragi pescari si iubitori de natura cititori ai acestor randuri. Va multumesc ca existati. Fara voi atat Delta cat si viata mea ar fi mai sarace.

Sarbatori feicite !!!


Unde suntem ?

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Call Now Button