Pescuit in Delta Dunarii

Pescuit la stiuca

zonele: Perisor, Holbina, Dranov, Periteasca
zonele: Uzlina, Isaac, Pojarnia, Onofrei, Chiril, Militarova, Cuibeda, Taranova, Dubcova, Perisor

Pestele pradator nr. 1 al Deltei Dunarii supranumit si „Lupul Baltilor” isi asteapta prada perfect camuflata in vegetatia subacvatica. Atacul este fulgerator. Stiuca are un ritm de crestere rapid ajungand la 3 ani, cand atinge si maturitatea sexuala, la aproximativ 800 g. Cea mai mare stiuca prinsa in Delta Dunarii a avut 17 kg dar capturile frecvente sunt intre 2-4 kg. Nici cele de 6-8 kg nu sunt o raritate.

Reproducerea stiucii dureaza de la inceputul lunii februarie (odata cu topirea gheturilor) pana la sfarsitul lunii martie. In aceasta perioada pescuitul la stiuca este oprit in Delta Dunarii.

Stiuca prefera apele limpezi cu vegetatie abundenta. Lacuri precum Uzlina, Chiril, Onofrei, Taranova vor garanta un pescuit reusit.

Exista perioade cand stiuca e mai greu de gasit din cauza apelor mari si tulburi (aprilie – mai) sau a abundentei vegetatiei. Solutia este pescuitul la Perisor in incinte private situate acolo unde Delta se intalneste cu Marea Neagra.

Pescuit la crap

zona: Bratul Sf. Gheorghe, Belciug (km. 29 – 44),
zona: Uzlina

Nimic nu se compara cu drilul unui crap de Dunare. Peste de talie mare atingand pana la 45 kg, crapul salbatic din Delta Dunarii reprezinta una dintre optiunile majore ale pescarilor europeni.

Capturile frecvente sunt intre 7 si 10 kg dar nici cele intre 12-22 kg nu sunt o raritate.

Reproducerea crapului dureaza intre mijlocul lunii aprilie si mijlocul lunii iunie, perioada in care pescuitul este oprit.

Crapul prefera apele cu curent slab sau mediu si cu multe obstacole subacvatice (tufe, trunchiuri scufundate). De aceea avand in vedere si forta deosebita a acestui peste fiti foarte atenti la alegerea sculelor si liniilor cele mai potrivite. A intepa un crap de peste 10 kg nu este o mare problema dar a-l captura nu este la indemana oricui.

Pescuit la salau

zona: Bratul Sf. Gheorghe, Belciug (km. 29 – 44)
zona: Uzlina

Dupa cum arata si numele salaul seamana atat cu stiuca (lucio) cat si cu bibanul (perca). Salaul prefera apele curate, cu fund nisipos sau pietros ale Dunarii sau ghiolurilor adanci. Recordul Deltei Dunarii este de 16 kg – lacul Razim, iar capturile frecvente intre 2 si 3 kg. In fotografie puteti vedea un salau de 7,4 kg capturat si eliberat pe bratul Sfantu Gheorghe.

Perioada de reproduce este similara cu a crapului si somnului, perioada in care in care pescuitul este oprit.

Pentru o partida reusita trebuie de pescuit trebuie sa aveti twistere, pestisori vii sau bucati de peste, locurile (pragurile) vi le aratam noi.

Pescuit la somn

zona: Bratul Sf. Gheorghe, Belciug ( km. 29 – 44)
zona: Uzlina

Somnul este pestele cel mai mare din Delta Dunarii. Recordul este de 400 kg, capturile frecvente fiind intre 5 si 20 kg. In august 2003 un pescar sportiv a prins pe bratul Sfantu Gheorghe un exemplar de 117 kg.

Peste fara solzi, somnul prefera apele adanci ale bratelor Dunarii.

Perioada de reproducere – in care pescuitul este oprit – dureaza intre jumatatea lunii aprilie si jumatatea lunii iunie. Imediat dupa deschiderea pescuitului din iunie si pana in septembrie se obtin si cele mai bune rezultate. Momeala cea mai uzitata in Delta Dunarii este rama neagra, dar si coropisnita, broasca, pestisorul viu sau oscilantele grele dau rezultate bune.

Pentru o partida reusita cel mai important este cunoasterea locurilor. Noi le stim, dumneavoastra trebuie sa va alegeti cele mai puternice scule si nu faceti economie la fir. S-ar putea sa aveti nevoie de mai mult de 200 m pe tambur.


„vremea lor”

From Danube Delta fishing. Posted by New Hotel Plutitor Anastasia on 2/02/2016 (Showing 16 of 52 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



Unde suntem ?

LikeBox

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Call Now Button